Je hoort zo vaak dat het helpt om in het hier en nu aanwezig te zijn bij jezelf. Op deze introductieworkshop maak je aan de hand van oefeningen kennis met hoe je dat nu doet, luisteren naar jezelf – zodat er ademruimte ontstaat voor iets nieuws. Samen met je zoon of dochter, kleinkind, petekind,… ga jij en je kind elk op een respectvolle en in een creatieve interactie ontdekken wat er leeft. Zo wordt het rustiger van binnen en daar buiten.

Je proeft van wat ontspannen opvoeden kan zijn. Het biedt een alternatief voor gewoon meegesleurd worden in het actie-reactie gebeuren van de dagdagelijkse stressmomenten. Je ervaart hoe je op een andere manier kan omgaan met wat er op af je afkomt en wat dit allemaal met je doet.

Doelgroep: ouders, grootouders, tantes, nonkels, peters, meters,… Iedereen die zichzelf wat ademruimte wil gunnen en dit graag wil doen samen met zijn/haar kind.

Joke Van Hoeck is klinisch kinderpsychologe en erkend Focustrainer en Focusing Oriented Therapist aan het Focusing Institute New York.