Bookette is een ecologische bloembinderij met tuinen in St Joris Weert en Overijse, gespecialiseerd in seizoensgebonden designs.

Onze filosofie

Wij bieden jou onze ECO-DESIGN garantie. Bookette is een bio-gecertifieerd bedrijf, al onze bloemen komen uitsluitend van onze eigen velden of van andere lokale ecologische telers. Ze zijn allemaal geteeld zonder gebruik van pesticiden of kunstmatige meststoffen, op het ritme van de natuur. Na ecologie staat design bij ons op nummer 2. We hebben ons gespecialiseerd in het werken met het mooiste van wat de natuur ons geeft op het moment dat we haar nodig hebben.  We staan op ieder moment garant voor een mooi en ecologisch eindresultaat.

WORKSHOPS: Bookette is  een plek om te leren, te verblijven, te ontmoeten. Neem binnenkort zeker een kijkje in onze workshopkalender.

Onze drijfveer

Bookette is ontstaan vanuit een liefde voor het buitenleven en de natuur. Het brengt alles bij elkaar: het esthetische, het kwetsbare, het innerlijke wikken en wegen, het zware buitenwerk. In 2016 ruilde Sanne haar loopbaan in de zorgsector gedeeltelijk in voor een job in de buitenlucht.  'Als kind kwam ik in contact met kleuren, muziek, verhalen en veel natuurlijke materialen en kreeg ik een grote bewondering voor architectuur. Maar het is de natuur die me het meeste raakt; het levende dat altijd in beweging is, altijd geleidelijk, met al zijn mankementen en de schoonheid die erin vervat ligt.'

 

Ons traject

Na de Steinerschool en haar opleiding architectuur ging Sanne aan de slag als buurtwerker en vrijwilliger in sociaal-artistieke projecten in Brussel. De stap naar het werken met mensen met een beperking werd zo gezet en bleek een succes: nu bijna 20 jaar later werkt ze nog steeds deeltijds met kinderen met een meervoudige handicap. Maar ook de kinderdroom om boerin te worden liet haar niet los. Opgegroeid tussen de moestuin, boomgaarden en maisvelden van haar (groot- en overgroot)ouders, kriebelde het om weer het open veld in te gaan. Dat het een verhaal zou worden van ecologie en respect voor de natuur, was vanzelfsprekend en met de paplepel meegegeven. Na de bio-landbouw te hebben verkend door stages in de groenten- en kruidenteelt, startte ze Bookette op.  

Naast het werk op het veld en in het atelier van Bookette doet Sanne ook freelance werk als floriste en biedt ze een helpende hand bij de workshops van Emily Avenson van Fleuropean. Ze maakt er een punt van om jaarlijks mee te werken aan  gelijkgestemde  buitenlandse projecten en floristen. Leren, uitproberen  en zoeken hoort bij het DNA van Bookette.