Bookette is een ecologische bloembinderij met bloementuin in St Joris Weert, gespecialiseerd in seizoensgebonden designs.

We willen het ecologische bloemenverhaal zo transparant mogelijk maken. Bookette is een bio-gecertifieerd bedrijf, gelegen op grond die al jaren bio-gecertifieerd is. Toch hebben niet al onze bloemen het bio-certificaat, sommigen zijn nog 1.5 jaar 'in omschakeling' omdat ze overgeplant werden van niet-bio grond.  Soms kopen we bloemen aan bij collega bio-telers. Een boeket van bij ons bevat dus (voorlopig nog) bloemen mét en zonder  bio- certificaat, allemaal afkomstig van Belgische bodem en geteeld volgens de principes van de bio-landbouw.  Onze bloemen zijn geen eindproduct maar een fragment uit de cyclus van het leven die begint in de bodem en zich verder zet in het kiemen, het eerste blad, de eerste bloemknop, het zaad en de terugkeer van de stengels naar de aarde. Onze bloemen zijn vergankelijk, poëtisch, nooit een doel op zich maar altijd een deel van het grotere geheel. 

Naast ecologie staat design bij ons op nummer 2.   Onze bloemendecoraties  weerspiegelen de poëtische, seizoensgebonden schoonheid van de natuur. We staan op ieder moment garant voor een mooi en ecologisch eindresultaat.

WORKSHOPS: Bookette is  een plek om te leren, te verblijven, te ontmoeten. Neem binnenkort zeker een kijkje in onze workshopkalender.

Onze drijfveer

Bookette is ontstaan vanuit een liefde voor het buitenleven en de natuur. Het brengt alles bij elkaar: het esthetische, het kwetsbare, het innerlijke wikken en wegen, het zware buitenwerk. In 2016 ruilde Sanne haar loopbaan in de zorgsector gedeeltelijk in voor een job in de buitenlucht.  'Als kind kwam ik in contact met kleuren, muziek, verhalen en veel natuurlijke materialen en kreeg ik een grote bewondering voor architectuur. Maar het is de natuur die me het meeste raakt; het levende dat altijd in beweging is, altijd geleidelijk, met al zijn mankementen en de schoonheid die erin vervat ligt.'

 

Ons traject

Na de Steinerschool en haar opleiding architectuur ging Sanne aan de slag als buurtwerker en vrijwilliger in sociaal-artistieke projecten in Brussel. De stap naar het werken met mensen met een beperking werd zo gezet en bleek een succes: nu bijna 20 jaar later werkt ze nog steeds deeltijds met kinderen met een meervoudige handicap. Maar ook de kinderdroom om boerin te worden liet haar niet los. Opgegroeid tussen de moestuin, boomgaarden en maisvelden van haar (groot- en overgroot)ouders, kriebelde het om weer het open veld in te gaan. Dat het een verhaal zou worden van ecologie en respect voor de natuur, was vanzelfsprekend en met de paplepel meegegeven. Na de bio-landbouw te hebben verkend door stages in de groenten- en kruidenteelt, startte ze Bookette op.  

Naast het werk op het veld en in het atelier van Bookette doet Sanne ook freelance werk als floriste en biedt ze een helpende hand bij de workshops van Emily Avenson van Fleuropean. Ze maakt er een punt van om jaarlijks mee te werken aan  gelijkgestemde  buitenlandse projecten en floristen. Leren, uitproberen  en zoeken hoort bij het DNA van Bookette.