ZOMERWORKSHOP 'BEWEGING BRENGEN IN VASTE PATRONEN'

met  Lies Van Cleynenbreugel

Locatie: Bookette, Dijlestraat 10, in open lucht

Zaterdag 13 juni van 10u tot 13u

40 euro

Inschrijven: lies@frictie.be

www.frictie.be

We hebben allemaal bepaalde overtuigingen en onze eigen kijk op de wereld. Soms zijn we het eens met anderen, soms lopen de meningen ver uit elkaar.  Onze eigen persoonlijke visie kan een inspiratie zijn voor anderen, maar net zo vaak is ze aanleiding tot nog grotere verschillen en zelf tot het ontstaan van tegengestelde ‘kampen’. De voorbeelden in onze samenleving maar ook in ons persoonlijk leven zijn legio.

Deep Democracy biedt dynamische tools om beweging te brengen in vastgelopen discussies en patronen. Door een gezamenlijk onderzoek te doen naar alle bestaande meningen en zienswijzen ontstaan nieuwe inzichten en verbinding.

De filosofie en methodiek werd ontwikkeld in Zuid-Afrika in de jaren ’90, toen de apartheid werd afgeschaft. Myrna en Greg Lewis haalden hun inspiratie bij Arnold Mindell, psychotherapeut en kwantumfysicus.

De methodiek leent zich zowel voor inclusieve besluitvorming als voor conflictresolutie. De aanpak stimuleert creativiteit en innovatie. Tegengestelde standpunten worden verkend om de dieperliggende wijsheid te ontdekken. Het biedt individuen en groepen de kans om te leren en te groeien voorbij hun eigen visies en standpunten.

Op 29 mei verkennen we deze methodiek in een kleine groep van maximum 10 personen. We beslissen samen rond welk thema we werken.

Er zijn 3  voorwaarden om de uitdaging aan te gaan:

  1. Je staat ervoor open om iets bij te leren.

Ook al ben je overtuigd van je gelijk, toch ben je bereid om bij jezelf mogelijke kleine verschuivingen in je overtuiging op te merken doorheen de sessie.

  1. Je bent het ermee eens dat niemand het monopolie op de waarheid heeft.

Jij wil enerzijds gehoord worden en anderzijds ben je bereid om te luisteren naar de mening van anderen. Je bent bereid om  het gekende gevoel van ‘ik heb gelijk’ even los te laten.

  1. Je neemt deel om opnieuw te kunnen verbinden met ‘de andere kant’.

Je ziet dat dit gesprek nodig is om in verbinding te blijven met mensen en groepen die een radicaal andere visie of standpunt hebben. Door alles openlijk samen te leggen ontstaan nieuwe inzichten en geraken we een stap verder.

 

Zin om samen beweging te brengen in vaste ideeën of patronen?

Bereid om geraakt te worden door de wijsheid van het geheel?

Schrijf je dan in voor onze workshop op 29 mei bij Booketteflowers. De workshop gaat buiten door. In geval van regen wordt de workshop geannuleerd.

 

Lies Van Cleynenbreugel is bemiddelaar, facilitator deep democracy en meditatiecoach.

Ze coacht mensen om beter te leren omgaan met frictie. Ze combineert daarvoor tools die inzetten op het cognitief begrijpen van het conflict met tools die inzetten op het verruimen van ons bewustzijn.