'Designing from the inside out, bringing the outdoors in'. 

Bookette is een plek waar je al experimenterend kan leren, zonder dat er iets moet.  Ik help je graag op weg met enkele basistechnieken van waaruit je je eigen verhaal met jouw bloemen kan exploreren. Iedere deelnemer maakt iets unieks, geen enkele compositie is dezelfde. Gaandeweg de workshop geef ik  je tips en help ik je verder, op jouw tempo en niveau.

LENTEWORKSHOP

27 april 2019 VAN 13u30  tot 17u in de tuin van Bookette

Bergstraat 44, 3090 Overijse

Prijs: 65 euro. Schaaltje, bloemen, flowerfrog inbegrepen. Schaartjes zijn beschikbaar.

"Kom mee naar waar de nieuwe lente te bloeien staat, dan delen we de bloemen uit... De geur en de vruchten, de lucht van morgen..." (vrij naar P. Neruda)

  In deze workshop oogsten we het beste van de lente: tulpen,  alliums, narcissen en anemonen staan in volle bloei en met een streepje extra zon zullen ook onze ranonkels  en ijslandse papavers van de partij zijn. Voor wie van kant houdt is er het fluitekruid en als kers op de taart bloeien ook de akelei en frittilaria. Of ben je  gek op bloesemtakken? Geen probleem, voor één keer hoef je aan niets van al dat moois te weerstaan, want als we oogsten bij Bookette, dan doen we dat 'à volonté'. Ik leg je graag uit wanneer en hoe je de bloemen het beste oogst en hoe je ze kan verzorgen na de pluk, en wat je kan doen om ze langer mooi te houden zonder chemicaliën toe te voegen. 

Na het plukken gaan we schikken. Jij kiest zelf je bloemen en maakt een compositie in een schaal, en nee, hier komt geen oasis aan te pas. Ik neem je mee op een trip van intense kleuren en bedwelmende geuren, van fluwelen kelkbladeren en bloemenhoodjes die je toeknikken als je ze in de hand neemt. Je leert kijken naar hoe iedere bloem anders is en wat ze nodig heeft binnen jouw schikking. Ik leer je hoe je lucht en licht in je compositie kan brengen. Je leert hoe je jouw innerlijke beleving als leidraad kan nemen om op kunstzinnige wijze tot een schikking te komen. 

Inschrijven via mail.


We zijn momenteel bezig met het verder inplannen van de workshops voor 2019. We zullen de data hier spoedig aankondigen, en ook via onze nieuwsbrief. Alvast bedankt voor je interesse en geduld!

All  pictures on this page ©annadoshinaphotography

 


 


...that's how the light gets in. L Cohen

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x