workshops

workshops

Er is niets leukers dan de je te laten betoveren door de natuur en de seizoenen. Daarom zijn onze workshops altijd een combinatie van plukken en schikken.

We werken hard aan de voorbereidingen van onze workshops 2018. Hou onze nieuwsbrief in de gaten en blijf op de hoogte van de workshops in ons nieuwe bloemenseizoen.

Workshops op maat over grondbewerking, teeltmethodes of bloemschikken kunnen steeds aangevraagd worden, we delen graag onze kennis en ervaringen met jou.

 

Workshops afgelopen seizoen 2017:

 

              

dinsdag/ tuesday 10 OKTOBER, 10u-16u

verse bloemen schikken en een handgebonden boeket maken/ fresh flower vessel-arrangement &  hand-tied bouquet

lokatie: Atelier Bookette, Bergstraat 44, 3090 Tombeek-Overijse

Dompel jezelf onder in de weelde van de nazomer in de bloementuin van Bookette.  Pluk je eigen bloemen en vul ze aan met kruiden en takken tijdens de  wandeling in het nabijgelegen bos. We trekken naar de prachtige locatie van Tombeek Plage, een inspirerende en gerenoveerde oude fabrieksruimte gelegen in natuurgebied aan de kromming van de Lanerivier. Na de hartige en gezonde broodjeslunch leer je stap voor stap hoe je bloemen kan schikken in een vaas, vertrekkend vanuit 'iets' (bloem, tak, kruid, ...) uit de natuur dat jou raakt en waarrond je verder wil werken.  Op schilderachtige wijze leer je kijken naar de rijke wereld van kleuren, vormen, texturen en composities. Zo maak je een eigen, unieke creatie. Nadien leer je hoe je een handgebonden boeket maakt met speelse bloemen en takken.

De vaas en bloemen krijg je mee naar huis. Er worden mooie foto’s van je werk gemaakt op de locatie. Er is geen voorkennis vereist, interesse en zin hebben om te experimenteren met natuurlijke materialen en kleuren wel.

Programma:

10u: Ontvangst bij Bookette in Tombeek- Overijse

10u30-12u: bloemenpluk in bookette's tuin en wandeling met wildpluk

12u-13u: hartige broodjeslunch met soep.

13u-16u: bloemschikken in een vaas en handgebonden boeket maken.

Prijs:

120 euro

Inbegrepen: bloemen à la carte en zoveel als je zelf nodig vindt, vaas, foto’s van je werk, lunch, koffie en thee, versnapering.

Werkgereedschap is aanwezig.

Max 8 personen

            

                            

dinsdag/tuesday 14 NOVEMBER, 12u30 -16u

kransen / wreaths

locatie: Tombeek Plage, Lanestraat 126, 3090 Tombeek-Overijse

Met de kouder wordende dagen is het stilaan tijd om het binnen gezellig te maken en de kachel aan te steken. Een zomer lang hebben we ons voorbereid op deze momenten: we hebben allerlei bloemen, kruiden en vruchten gedroogd om ze nu te kunnen verwerken. Tijdens deze workshop maak je één of meerdere kransen. Tijdens een korte wandeling gaan we op zoek naar takken of gedroogde restanten van de zomer. Je kan gebruik maken van vers materiaal, al dan niet gecombineerd met gedroogde bessen en bloemen.  Nadien gaan we aan de slag. Je krijgt tal van mooie voorbeelden om je inspiratie aan te wakkeren. We werken niet met een vast recept, iedere creatie is anders en vertrekt vanuit jou eigen fascinatie voor 'iets' uit de natuur dat jou aanspreekt. Geen voorkennis vereist.

Programma:

12u30: Ontvangst bij Tombeek-plage

12u30 u-13u30: wandeling wildpluk

13u30-16u: kransen maken

Prijs:

55 euro

Inbegrepen: gedroogde bloemen en materiaal, basis van de krans, koffie en thee, versnapering.

Werkgereedschap is aanwezig.

Max 8 personen

 

 

                       

dinsdag/tuesday 12 DECEMBER, 12u30-16u

guirlande/ garland

locatie: Tombeek Plage, Lanestraat 126, 3090 Tombeek-Overijse 

Kom mee genieten van deze workshop waarin we guirlandes maken, op de valreep, voor de echte winter begint.  In het verstilde landschap vinden we nu prachtige rietpluimen en verdroogde schermbloemigen. We trekken de natuur in op zoek naar materiaal om mee aan de slag te gaan. Eénmaal binnen  kun je je vondsten verwerken tot een mooie slinger, aangevuld met gedroogde bloemen en kruiden uit de tuin van Bookette. Je leert stap voor stap hoe je  een slinger opbouwt die je  buiten of in huis kan ophangen. Bij ons geen glitter of extra versieringen, maar gewoon: puur natuur. Een deugddoend geschenk aan jezelf of iemand anders in deze drukke feestperiode. Geen voorkennis vereist.

 Programma: 

12u30: Ontvangst bij Tombeek-plage  

12u30-13u30: wandeling wildpluk 

13u30-16u: slinger maken 

Prijs: 

55 euro 

Inbegrepen: gedroogd materiaal, basis van de slinger,  koffie en thee, versnapering.  

Werkgereedschap is aanwezig.

 

Max 8 personen

 


Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x