Welkom bij Bookette. Mijn naam is Sanne De Greef. In 2016 richtte ik Bookette op. We telen ecologische snijbloemen op 2 locaties, in Overijse en in Sint Joris Weert, samen goed voor een halve hectare biodiversiteit. In niet- corona tijden kan je bij ons terecht voor bruiloftsbloemen , bloemenworkshops en bloemabonnementen. Nu de wereld er een beetje anders uitziet, beperken we ons tot bloemabonnementen en cadeauboeketten. We werken enkel op bestelling en via de toegelaten afhaalpunten. Ons veld staat binnenkort in bloei, en we hopen van harte dat we onze bloemen tot bij jullie krijgen!

In onze tuinen wisselen borders met pioenen en digitalis af met kruiden zoals salie, rozemarijn en munten. In het voorjaar bloeien de tulpen en narcissen als eersten en zetten de fruitbomen en bloesemstruiken de toon, terwijl de ranonkles en de éénjarigen uitbundig de zomer inleiden.  Rozen, dahlia's, zinnia's en cosmos  geven het allerbeste van zichzelf in hun bijna onophoudelijke productie van bloemhoofden. Rozebottels en andere najaarsvruchten sluiten het seizoen af als knallende restanten van een warme zomer. En dan, als alles lijkt te zijn bevroren, zijn er die prachtige winterbloeiers! Helleborus, clematis, viburnum,...Denkt u vooral niet dat u deze weelde de das omdoet door een boeket bij ons te kopen, want voor de meeste zomerbloeiers geldt dat hoe meer je ze knipt, hoe meer ze gaan bloeien. Een wekelijkse knipbeurt is zelfs noodzakelijk om de tuin in bloei te houden!

Waarom ecologische bloemen? We houden van de levende natuur, en onze tuin is een kleine biotoop op zich. Een logische keuze, want we willen onze grond gezond houden en zelf gezond kunnen werken. Pesticiden tasten immers onze lucht, bodem en ook ons grondwater aan. Onderzoek toonde aan dat er maar liefst 107 verschillende pesticideresidu’s terug te vinden zijn op bloemen in de gangbare snijbloementeelt.* Werknemers krijgen allergieën of worden ziek. Veel bloemen worden van de andere kant van de wereld aangevlogen, andere worden hier gekweekt in een warme kas. Nochtans is dat niet nodig, want je kan perfect bloemen telen dicht bij huis zonder het milieu te belasten als je rekening houdt met de loop der seizoenen en het ritme van de natuur. * bron: Velt

                          

 

 

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x