Welkom

Welkom op onze bloembinderij. Ons atelier in Tombeek is omringd door een ecologische bloementuin van 12 are. Van april tot november oogsten we verse snijbloemen en maken we bijzondere boeketten en bloemstukken op bestelling voor elke gelegenheid. We werken enkel met bloemen van eigen kweek of van andere lokale biologische telers.

Waarom ecologische bloemen?

We houden van de levende natuur, en onze tuin is een kleine biotoop op zich. Een logische keuze, want we willen onze grond gezond houden en zelf gezond kunnen werken. Pesticiden tasten immers onze lucht, bodem en ook ons grondwater aan.

Onderzoek toonde aan dat er maar liefst 107 verschillende pesticideresidu’s terug te vinden zijn op bloemen in de gangbare snijbloementeelt.* Werknemers krijgen allergiën of worden ziek. Daarnaast is de ecologische voetafdruk van de sierbloementeelt niet te verwaarlozen: veel bloemen worden van de andere kant van de wereld aangevlogen, andere worden hier gekweekt in een warme kas. Nochtans is dat niet nodig, want je kan perfect bloemen telen dicht bij huis zonder het milieu te belasten, mits je bereid bent rekening te houden met de loop der seizoenen en het ritme van de natuur.

* bron: Velt

 

                      

 

 

...doet me beter ademen.

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x