workshops

workshops

CREËER JE EIGEN BLOEMENTUIN

Reeks van drie workshops op 7 april, 21 april en 19 mei 2018

telkens van 13u30 tot 17u

ZAAL den 38, Bergstraat 38, 3090 Overijse (2 huizen lager dan de tuin van Bookette)

Prijs voor de reeks van 3 workshops: 135 euro, tulpenboeket inbegrepen.

Je kan je ook inschrijven voor iedere workshop apart. Daarvoor betaal je dan 55 euro per workshop. 

Je eigen bloementuin aanleggen is niet moeilijk, al valt er wel veel over te vertellen. We kozen ervoor om dit voorjaar een reeks van 3 workshops aan te bieden. Zo krijg je écht de tijd om voldoende info te vergaren en van jouw tuin een pareltje te maken.

In deze eerste workshopreeks geef ik een aanzet tot het aanleggen van je eigen (snij)bloementuin. Wanneer begin je met het klaarmaken van de grond? En hoe doe je dat? Wanneer en hoe plant je je voorjaarsbloeiers? Wanneer en hoe start je met de éénjarigen? En hoe zorg je ervoor dat je een heel seizoen rond bloemen in de tuin hebt die geschikt zijn voor de vaas?

Voor iedereen die houdt van geur en kleur in de tuin en in huis. Bloemen telen is niet moeilijk, en het leuke is dat je niet alles tegelijk hoeft te doen, maar stap voor stap je tuin kan opbouwen. 


  • 7 april 2018: MAAK JE EIGEN TUINONTWERP.

We beginnen met een rondleiding in de tuin van Bookette. Breng een handvol grond mee uit jouw stuk tuin dat je wil klaarleggen voor de bloemen. We bespreken het type grond en hoe je ermee kan omgaan om er een levende bodem van te maken. Breng ook een schets mee van je eigen tuin met enkele afmetingen. Daarop werken we verder, we maken een eenvoudig ontwerp voor dit eerste seizoen. Aan de hand van een lijst éénjarige soorten en een paar vaste planten maak je een selectie die je nog dit voorjaar kan planten of zaaien en die dit seizoen al in bloei komt. Je krijgt suggesties en tips over waar je je zaad kan kopen. 

  • 21 april 2018: ALLES OVER KNOLLEN EN BOLLEN

Kom je eigen tulpenboeket oogsten en leer alles over knollen en bollen. Wanneer en hoe moet je anemonen en ranonkels planten? Hoe kun je tulpen extra lang bewaren? Wanneer moet je je dahlia’s planten en hoe doe je dat best? En hoe kun je de voorjaarsbloeiers het beste inplannen in je tuin? Hier kom je alles te weten om volgend najaar paraat te staan als de bollen moeten aangeplant worden! Je krijgt ook de tijd om je eigen tuinontwerp verder af te werken. 

  • 19 mei 2018: AAN DE SLAG

Nu het laatste vorstgevaar geweken is, gaan we écht aan de slag met het ontwerp van je eigen tuin. Je krijgt uitleg hoe je moet voorzaaien of ter plekke zaaien, welke soorten je wanneer moet zaaien. De nadruk ligt op de éénjarigen omdat die de grootste bloemenpracht zullen opleveren dit eerste seizoen, maar we staan ook stil bij tweejarigen en vaste planten die ervoor zorgen dat je een heel seizoen bloemen hebt. Je krijgt uitleg over grondbewerking, bewatering en technieken om je grond onkruidvrij te houden. Thuis kan je nu echt de handen uit de mouwen steken!


PLUKKEN EN SCHIKKEN

Najaarsworkshops op 1 september, 29 september en 20 oktober.

telkens van 13u30 tot 17u

ZAAL den 38, Bergstraat 38, 3090 Overijse (2 huizen lager dan de tuin van Bookette)

Prijs voor de reeks van 3 workshops: 153 euro, bloemen en materiaal inbegrepen.

Je kan je ook inschrijven voor iedere workshop apart. Daarvoor betaal je dan 58 euro per workshop. 

Na de tijd van intensief zaaien en planten, is nu het moment gekomen om de vruchten van je harde werk in de tuin te plukken. Dit is het hoogseizoen voor al wat bloeit! De nadruk van deze reeks workshops ligt op het plukken en schikken. Niets zo leuk als rond te wandelen in de tuin en te plukken wat jou aanspreekt en betovert. In de eerste workshop leer je in welk stadium je je bloemen het beste oogst en hoe je ze moet behandelen na de pluk. Je leert stap voor stap hoe jij jouw eigen unieke bloemcreatie kan maken. Je leert voeling krijgen met vormen en texturen uit de natuur. Je leert kijken naar compositie en kleur. Als een beeldhouwer ga je te werk om bloemen toe te voegen, weg te laten, lucht en licht in je werk te brengen en leer je een verhaal te vertellen, jouw verhaal.

De nadruk van deze workshops ligt op het experimenteren, spelen, kijken en voelen. Het is een manier om iets naar buiten te brengen wat binnen in jou leeft, zonder dat er iets moet. Dit is geen klassieke benadering van bloemschikken en werken naar een voorbeeld, maar een kunstzinnige zoektocht naar jouw eigen verhaal met bloemen. Iedereen met een gezonde dosis nieuwsgierigheid kan het!KRANSEN EN SLINGERS

Winterworkshop 1 december

van 13u30 tot 17u

ZAAL den 38, Bergstraat 38, 3090 Overijse (2 huizen lager dan de tuin van Bookette)

Prijs 55 euro

In geen enkel seizoen komen texturen in de natuur zo goed tot hun recht als in de winter. Het is dan ook een ware schattenjacht als je in het winterse landschap op zoek gaat naar materiaal om kransen of slingers mee te maken. We beginnen deze workshop met een korte wandeling op zoek naar moois en vullen dat aan met materiaal uit de tuin van Bookette. Breng gerust materiaal mee uit je eigen tuin waarmee je aan de slag wil- iets wat jou aanspreekt in de natuur is altijd bijzonder. Je gaat naar huis met een krans of slinger van winterpareltjes.

 


Haal het mooiste van de natuur in huis...

Cadeaukaart
Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x